WindNieuws is nu Wind & Zon

Op deze website vind je het archief van WindNieuws, het vakblad voor windenergie sinds 1983. Scroll naar beneden om het archief en oudere artikelen te bekijken.

Actuele interessante artikelen lezen kan voortaan op de website van onze uitgever Energie Samen. Daar publiceren we nu onze artikelen en meer info over ons vakblad.

Verder werken we intensief samen met Klimaatweb.nl. Met een abonnement inclusief digitale toegang kun je terecht op deze uitgebreide kennisbank waar ook het digitale archief van Wind&Zon en WindNieuws beschikbaar is. Klik hier voor meer info en abonnementen

Over Wind&Zon

Wind&Zon benadert hernieuwbare opwek vanuit de actuele maatschappelijke context. De deskundige, onafhankelijke en kritische redactie van Wind&Zon stelt vanuit die context artikelen samen over technologie, overheidsbeleid, acceptatie, veiligheid, financiering, realisatie en exploitatie van installaties, wind- en zonneparken, ontwikkelingen rondom duurzame warmte en over de gevolgen van een hernieuwbaar energiesysteem voor het elektriciteits- en warmtenet plus de mogelijke oplossingen. Daarnaast heeft het vakblad een juridisch katern met de relevante juridische achtergrondinformatie rond hernieuwbare energie.

Hernieuwbare energie staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. We moeten voor 2030 en 2050 ambitieuze doelen realiseren. De energietransitie is een enorme maatschappelijke opgave. Overheden, ontwikkelaars, de industrie en niet in de laatste plaats burgers, energiecoöperaties en particuliere initiatiefnemers zijn nauw betrokken bij deze ontwikkeling. Wind&Zon is een vakblad over verschillende vormen van hernieuwbare opwek, een duurzaam elektriciteitsnet en duurzame warmtevoorziening.