Over

Wind &Zon is de opvolger van WindNieuws, sinds 1983 het vakblad over windenergie in Nederland.

Wind&Zon  is ons vakblad over duurzame energie. Wind&Zon benadert hernieuwbare opwek vanuit de actuele maatschappelijke context. De deskundige, onafhankelijke en kritische redactie van Wind&Zon stelt vanuit die context artikelen samen over technologie, overheidsbeleid, acceptatie, veiligheid, financiering, realisatie en exploitatie van installaties, wind- en zonneparken, ontwikkelingen rondom duurzame warmte en over de gevolgen van een hernieuwbaar energiesysteem voor het elektriciteits- en warmtenet plus de mogelijke oplossingen. Daarnaast heeft het vakblad een juridisch katern met de relevante juridische achtergrondinformatie rond hernieuwbare energie.

Hernieuwbare energie staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. We moeten voor 2030 en 2050 ambitieuze doelen realiseren. De energietransitie is een enorme maatschappelijke opgave. Overheden, ontwikkelaars, de industrie en niet in de laatste plaats burgers, energiecoöperaties en particuliere initiatiefnemers zijn nauw betrokken bij deze ontwikkeling. Wind&Zon is een vakblad over verschillende vormen van hernieuwbare opwek, een duurzaam elektriciteitsnet en duurzame warmtevoorziening.

We bedienen overheden, energiecoöperaties, particuliere initiatiefnemers, bedrijven en burgers die betrokken zijn bij of geïnteresseerd in de energietransitie. Wind&Zon heeft een verdiepingsfunctie en biedt een platform om achtergrondkennis en informatie te delen en te vinden.

Wind&Zon verschijnt vier keer per jaar in print en digitaal. Het vakblad werkt samen met Klimaatweb.nl. Met een abonnement plus digitale toegang kun je terecht op  Klimaatweb.nl met onder andere de kennisbank van Klimaatweb en het digitaal archief van Wind &Zon en voorganger WindNieuws.


Oplage en verschijningsdata

Wind&Zon verschijnt 4 keer in een oplage van 750 stuks. Daarnaast is Wind&Zon voor abonnees met een digitale toegang beschikbaar via Klimaatweb.nl.

Elke uitgave heeft  44-48 pagina’s en wordt geheel in full colour gedrukt.

Abonnementen

Vraag een abonnement aan via Klimaatweb.nl

Energiecoöperaties en hun leden krijgen korting op een abonnement, klik hier voor meer info.

 

Wind & Zon is een uitgave van Energie Samen, de landelijke koepelcoöperatie en belangenorganisatie van duurzame energiecoöperaties en -verenigingen.